Artikler Om oss Kontakt Bestill samtale Logg inn

Er du en gründer som gjør alt selv?

Tenk på en hvilken som helst kjent bedrift, for eksempel Telia, Norwegian eller Reitangruppen.

Tror du at det finnes et supermenneske på jorden som kunne driftet en av disse bedriftene helt alene? Der det ene supermennesket gjorde alle arbeidsoppgavene? Det vil si å lage annonser, blogge, selge, skrive pressemeldinger, snakke med media, følge opp kunder, føre regnskap, vaske lokalet, bygge nettsider, drifte nettsider, være tilstede, svare på alle mail, ta telefonen når den ringer, åpne post, sette seg inn i lover og regler, lage verdi til kundene, levere verdi til kundene, spisse budskap, bestemme priser, håndtere klagesaker, bygge merkevare, fornye seg, og så videre, og så videre …

Hvis du svarer ja på dette spørsmålet, trenger du ikke å lese videre. Hvis du svarer nei, skal du få tygge litt på et nytt spørsmål:

Hva er det som får deg til å tro at du kan gjøre alle oppgavene selv i din bedrift?

Jada! Både Telia, Norwegian og Reitangruppen er gedigne og godt etablerte selskaper, men de var vel ikke det da de startet? Alle bedrifter starter som en idé. De gründerne som lykkes, er de som gjør det de er gode på, og får andre til å gjøre de ikke er så gode på.  

Vi kjenner ikke Bjørn Kjos, men vi vet at han kan fly. Vi vet at han kan sjarmere media. Vi vet at han kan tenke store og visjonære tanker. Men det er ikke sikkert at han er så god til å planlegge flyruter, lage annonser, selge flybilletter, stue kofferter og føre regnskap. Og det trenger han heller ikke å være, for han er smart nok til å sette vekk disse tingene til andre som kan det bedre. Så kan han selv gjøre de tingene han er god på, og kanskje til og med ha det morsomt på jobb.

Hva er du god på?

Kanskje er det å føre regnskap. Kanskje er det å samle e-postadresser. Kanskje er det å lage annonser som selger. Vi er alle gode på noe, men det er ingen av oss som er gode på alt. Hvis du skal lykkes med gründerdrømmen din, anbefaler vi å sette vekk de tingene du ikke er så god til.

For det første blir arbeidshverdagen din mye morsommere. Nettopp fordi du bruker tiden din til de tingene du liker å holde på med, det som gjorde at du ble gründer i utgangspunktet. For det andre får du frigjort tid til å levere et sabla godt produkt til kundene dine, som igjen fører til at du selger enda mer.

For å tjene penger må man bruke penger

Argumentet for å gjøre alt selv som gründer er å spare penger. Men hvis vi stikker fingeren i jorden, vet vi alle at hverken Telia, Norwegian eller Reitangruppen ville eksistert om grunnleggerne insisterte på å gjøre alt selv da de startet opp for x antall år siden. For det første hadde de jobbet seg i hjel. For det andre har ingen av dem hele spekteret av kompetanse som skal til for å lykkes på lang sikt. Det er det neppe noen som har.

Tjen penger og ha gode og meningsfulle dager på jobben.

Det er ikke sånn at alle våre kunder har mål om å bli like store som Telia, Norwegian og Reitangruppen, og ansette hundrevis av mennesker. De fleste vil bare ha en bedrift som de selv kan leve godt av. En bedrift som gir dem gode og meningsfulle dager på jobben.

Likevel tenker våre kunder likt som de suksessfulle grunnleggerne. De gjør det de selv er gode på, og så lar de oss gjøre det vi er gode på. Bonusen er følelsen av å ha et team rundt seg. Et team som drar i samme retning. For vi i .basic er enkle sånn sett; Hvis kunden får suksess, så får vi tårer i øynene. Av glede!

Vi hjelper deg til å hjelpe fler

Lurer du på hva vi i .basic er gode på – og hva kundene våre trenger hjelp til?

I store trekk på sier vi at vi hjelper kunden til å skape og dele ektefølt innhold på digitale flater som gir dem kunder som ser verdien av deres tjenester. Det hjelper dem til å nå enda fler med sin hjelp.

I mer detaljerte trekk kan det blant annet se ut som å utvikle essensen av budskapet, skrive salgstekster, blogging, annonsering, lage nettsider, coaching, prissetting, planlegge og gjennomføre markedsføringskampanjer og det tekniske rundt nettkurs.

La oss bli bedre kjent

Resonnere dette med deg? Da hadde vi elsket å ta en prat med deg om hvordan vi kan hjelpe deg med de utfordringene du har som hindrer din bedrift i å nå nye høyder.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.